10/16/2006

Paco Bustos al Parlament

Al Saballut Duran de Ferro li ha arribat aquesta informació a través de la xarxa...
-------------------------------------------------------------------------------

A Sabadell milers de ciutadans estem atònits perquè el PSC ha inclòs en les seves llistes electorals al Parlament de Catalunya al Sr. Paco Bustos.

Qui és aquest personatge?
Doncs, és el germà de l’actual alcalde, Manuel Bustos, conegut per la seva arrogància i despotisme, que ha portat la ciutat a la portada dels diaris pels freqüents enfrontaments amb diversos col·lectius de la ciutat.

Cronologia
Entre els despropòsits de l’alcalde destaquen els de la policia municipal, quan estava sota la responsabilitat del candidat a diputat Paco Bustos. Només cal recordar alguna situació, com el cas de la nit del tancament del bar Bemba (27 de setembre de 2003), quan la policia municipal va perseguir el jovent per tot el centre de la ciutat, va detenir 11 persones i en va apallissar una vintena més a la porta d’un altre bar, sota l’atenta mirada del regidor Paco Bustos.

Una altra situació va ser la brutal detenció d’un jove de 14 anys per enganxar el famós adhesiu “Estil Bustos, No Gràcies”, a l’abril de 2005, que ha suposat una sanció judicial per el policia.

També era el Sr. Paco Bustos el responsable dels serveis de recollida de residus quan es va crear la taxa de residus (2004) o quan Sabadell va patir la pitjor vaga dels treballadors/es del servei de recollida d’escombraries que va posar la ciutat al límit del desastre sanitari (primavera 2005).

Finalment, per demostrar el seu valor i vàlua, el regidor va deixar la responsabilitat de la policia local (sense dimitir com a regidor) quan algú el va amenaçar pel telèfon del portal de casa seva. La posada en escena d’aquella no dimissió va ser digna de la seva família: plors, nens pel mig...

Qui ho havia de dir d’un senyor que és mosso d’esquadra? Potser algun dia ens expliquin com va accedir a la l’acadèmia dels mossos!

Quins són els mèrits del Sr. Paco Bustos per ser diputat?
Ser el germà del Manuel Bustos que el vol col·locar al Parlament per tenir algú de confiança en un lloc on ell està vetat i així ampliar el seu camp de poder. De pas, com a diputat serà aforat i per tant més difícil que pugui ser jutjat pel cas Bemba, en el qual està imputat per no haver evitat les agressions que tenien lloc al seu davant. Els parlamentaris només poden ser jutjats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, normativa que dificulta molt l’exercici de l’acusació contra ells (perquè puguin fer la feina amb més garanties). No hauria de ser així quan el que es jutja són fets ocorreguts abans d’entrar al Parlamet. Aquest privilegi dels parlamentaris es pot convertir en una forma d’encobrir o defensar persones impresentables.

Si tenies pocs motius per votar al PSC, espero que la família Bustos t’hagin tret del mar de dubtes.