10/16/2007

Ajuntament Insoldiari

Després del retorn entonant la melodia del "meua culpa", el SaBaLLuT continua amb la seva línia d'autocrítica. En l'article publicat fa mesos enrere "Tant costa acceptar la mort", realitzat amb la intenció de remoure l'aspectre cultural i juvenil de la ciutat, agitar les ments i la reflexió crítica dels membres de Sabadell Cultura i el Consell de Joves (agitar diria que ho va fer però no ser si en va aconseguir la reflexió crítica), i en general, la visió de les entitats vers la nostra ciutat, anava (com no) mal dirigit.
Sembla que la Fundació Sabadell Solidari és l'escollida per l'Ajuntament entre les diferents "coordinadores","agrupacions" (tant si val) que tenim a la ciutat per realitzar nous canvis, canviar-ne el model i el funcionament, amb l'objectiu de crear una institució més oberta i plural que la Fundació Sabadell Solidari, i que pogués integrar totes les entitats que actualment es troben fora d'aquest organisme (segons les fons oficials).
Sabadell és un clam, hi ha manifestacions, actes de desobediència (fins i tot cremes de fotos amb el logo de Sabadell Solidari), motins,...bé que és evident que el tema clau perquè siguem més solidaris i una ciutat més participativa, és passar d'una Fundació a un Consell. Breu apunt: el SabaLluT creia que amb el tema dels pressupostos participatius del 2007, les famosos 2000 enquestes enviades quinze dies abans a ciutadans escollits per la mà de Déu per tal d'integrar les seves demandes individuals, ja era suficient per cobrir l'expedient de la participació per tota la legislatura, sembla però que qualsevol excusa és bona per embrutar aquesta paraula.

Fundació o Consell?
Com si d'un règim autàrquic es tractés Sabadell Solidari s'ha d'obrir a altres entitats que ara en volen formar part. Que si tenen uns estatuts molt restrictius, que si hi ha una quota molt cara,...
No serà que el 0,7% del pressupost municipal són masses diners per cedir a una fundació amb autonomia de gestió? (i ho deixem en gestió!)
No serà l'Ajuntament qui acostuma a tenir més dificultats per relacionar-se amb les entiats i els ciutadans?
Cal obrir la participació a altres entitats! però hi ha un procés de participació obert a algun lloc?

PARTIDITZACIÓ NO
PARTICIPACIÓ SI



1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.