2/12/2007

Tant COSTA acceptar la MORT

Ja és hora de que algú alci la veu i ho digui ben clar: hi ha dues “coordinadores” d’entitats a Sabadell que estan entre la vida i la mort i esperen a després de les eleccions per fer-ne el diagnòstic final. I no és fet casual que s’esperin a després de les eleccions perquè les dues es van crear amb la “magistral” direcció de l’actual govern i, és clar, si ja és difícil reconèixer els errors per un govern encara ho és més per aquestes èpoques electorals.

Cal però diferenciar i concretar en cadascuna d’elles els mals de mort que pateixen.
Per si algú no ho havia endevinat aquestes són SABADELL CULTURA i el CONSELL de JOVES.

Comencem par la primera; pateix el mal del mal inici, del relleu i de la gestió d’un local.
Les entitats que s’hi agrupen no tenen la suficient iniciativa per dinamitzar la cultura popular de Sabadell i ser, tal i com diu el seu cartell de l'entrada, un centre de producció de cultura popular. Cal però matisar i veure que potser pot ressuscitar ja que l’espai és bo i Sabadell és una ciutat amb un clar potencial de cultura (aquesta però no pot dependre mai de la tutela i el "deixar fer " d’un Ajuntament).
El remei és ben fàcil: donar pas a altres entitats de cultura popular que hi ha a la ciutat, que no viuen de les subvencions, que tenen gent més jove, que tenen noves idees, que no estan supeditades al poder bustonià, que tenen nous projectes... en fi que amb aire nou, l’ajuda d’alguna entitat que ja en forma i donant suport a aquestes entitats que viuen un mal moment es podria donar pols a tot el què envolta Sabadell Cultura.

Si el primer pacient encara es pot salvar el segon ja fa pudor perquè es va morir fa mesos.
Fent el diagnòstic clínic, El Consell de Joves, ha mort per un mal inici (provocat per intentar ser la solució d'altres problemes), la gestió d’un local, la manca de compromís dels integrants, per voler fer creure allò que no és i per convertir-se en un espai per la promoció individual deixant de banda els problemes reals dels joves. I és que, han fet mai un sol comunicat o posicionament d’algun problema de Sabadell? (no ho ser potser sí, però al Saballut no l’hi ha arribat). I és que, han fet mai res a part d’alguna festa i acte de propaganda al local que gestionen només pel seu us privat?
On éreu per la Festa Major, a les manifestacions per un habitatge digne, a les demandes per un oci de joves diferent a la zona Hermètica, a la reivindicació constructiva que ha de ser l’esperit dels joves per canviar les “coses” que no van bé...la meva reflexió és: Consell de Joves que heu fet per la ciutat de Sabadell durant la vostra curta vida?
El Saballut us ho dirà, fer creure que sou l’interlocutor dels joves a Sabadell quan com a rutina només parleu amb els dos o tres que van a jugar a la playstation al vostre local.
El remei és ben fàcil: acceptar la mort (que és el primer pas per recuperar l’estabilitat), retorn del local a l’Ajuntament i dissolució del Consell.
L’èxit de les entitats juvenils va lligat a la relació amb la cultura, el barri, a problemes socials greus, a l’esport,...una entitat juvenil per si sola no és res si a darrere no hi ha cap projecte concret o el que té va lligat als interessos polítics del moment.

En fi, el Saballut s'anticipa al què pot passar després de les eleccions o "si algú" és intel·ligent abans...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Voldria preguntar-te una cosa, ... a quantes entitats integrades al Consell de Joves heu entrevistat per donar aquest diagnòstic tan sever?
Nosaltres en formen part d’aquestes entitats des del seu inici, hi hem portat a terme diverses activitats al llarg de l’any amb una convocatòria i èxit notable. Mai he tingut cap disgust ni he notat una desatenció pel que fa a la seva gestió.
Abans de aixecar un crit al cel contra una coordinadora, crec que hauries de tenir en compte no només el teu punt de vista, si no el de tots els implicats o “perjudicats” segons el teu criteri.
Nosaltres per la nostra part hem gaudit del Consell de Joves i l’entesa hi ha sigut present.
Més que un problema de manca de compromisos o mala coordinació, entenc que deu ser una desavinença entre ells i tu.

Anònim ha dit...

Que trist és parlar sense coneixemnt!

Potser no t'han arribat posicionaments, perquè ens hem adherit a les campanyes que s'han iniciat des del CNJC, o ens ha semblat que podíem recolzar.

Si tan morta està implicat constructivament i no destructivament. És molt fàcil criticar i molt difícil treballar.

Potser és que no us vau posar d'acord en fer una activitat perquè voliu condicions especials fora del reglament aprovat per l'Assemblea del Consell...

Per cert, hauríes de saber que al Butlletí Ofical de l'Ajuntament (Diari de Sabadell) només publiquen el què els interessa, potser per això tampoc no has vist algun posicionament!.

Anònim ha dit...

Crec que no tens ni idea de com funcionen cap de les dues entitats a les quals critiques. Penso que l'únic que fas es critica qualsevol cosa que no pensi com tu i no vagi en contra de l'ajuntament. Per tant no crec que valgui la pena valorar la teva opinió.

Per cert, ja li agradaria a la meva entitat esta subvencionada per l'ajuntament però per ara res de res.

Anònim ha dit...

Em sembla que us equivoqueu de ple. Us penseu que teniu la veritat absoluta amb tot, i l'únic que sabeu fer és fiestorros amb birra i prou.

deixeu de posar-vos amb les entitats que no pensen com vosaltres. Pandilla de totalitaris!!

Anònim ha dit...

Què trist és criticar sense conèixer... realment t'has passat pel Consell quan es fan jornades? si dius que només hi ha fiestorros amb birra és que només visites el Consell els divendres o dissabtes que hi ha concerts i festes.
T'animo a que t'hi acostis quan realment hi hagi jornades lúdiques o altres esdeveniments.
Parlar sense coneixement és com parlar sense dir res.
No critiquis i actua!