9/05/2006

Festa, festa, Festa Major!


Es veu que la festa major no només són fotos per a la campanya (Com ja ha sortit a la premsa en Sr. Pepe Montilla va venir a la nostra vila a veure gegants. JA! No serà a buscar vots?).
Resulta que les festes també serveixen per fer crítica i sàtira a part de gresca i rauxa.
Així la nit de dijous la vaca va tornar a la plaça. Durant el transcurs de l'Animalada el símbol que ja fa un temps estava a la plaça va tornar. Dos poemes té la vaca, la cega (història ja passada) i la de la mala llet (la preferida del Saballut).


foto de: www.festespopulars.org

Si us hi fixeu bé al costat de la cabra es veu la vaca de color blanc.
De moment sembla que les autoritats no han tret el retrat, a veure quan dura.

Al Saballut tampoc li ha passat per alt altres incidències. Els teatre de guerrilla van tornar a fer de les seves i tot i l'intent de censura per part de l'Ajuntament i c0ncretament els responsables de cultura (ves a saber que més haurien dit), va dir un "(...) sovint vinc per aquí a Sabadell a prendre una cervesa al Morrosko, la República, la tetaria i el Bemba, ah no el Bemba no que ja no hi és". Un petit somriure de l'alcade denotava la seva incomoditat. Després del pregó trucada ràpida al gabinet d'imatge a veure si havia fet bé convidant els teatre de guerrilla.
Per cert, parlant de la tetaria. Aquest any no hi va passar el correbars (tot i la magnífica xaranga que hi havia). Sembla estrany que no s'hi passés, potser és que ja no necessiten difusió del bar i com que ara ja fan calers no cal col·laborar amb la festa. Molt malament!

Mentre tornava la vaca a la plaça per la porta gran, es feia el pica-pica ja típic, que segur que no esdevé una tradició, del Sr. Bustos a la bassa, acte que costa el mateix que li donen a la Comissió de Festes Populars de Sabadell (www.festespopulars.org) per organitzar tota la festa de les barraques i activitats de dia: electricitat, lavabos, tarima, taules de so, concerts, actes,... (TOT), aporx. uns 7000 eurillos.
No està mal, però el pròxim cop millor que el canapé se'l preguin a casa!! Suposo que utilitza la tàctica històrica d'afartar els assistents perquè alemenys no se'ls faci pesat el seu discurs mediocre. Tot plegat fàci, populista i de premsa rosa.


En fi, festa, festa Festa Major!!!
Saballut Duran de Ferro